Holanda child-friendly i low-cost

15/07/2016 – 23/08/2016 

Formatges, flors, parcs, llacs, bicicletes, molins, ponts llevadissos, ferris, cases flotants… Una setmanetaja ens permet fer una aproximació a aquella Holanda dels tòpics, ens permeten situar-nos i la ciutat, i començar a visitar alguns llocs que teníem programats.

Abans del viatge, hem fet una mínima programació (amb preus de transport i d’entrades a museus, esdeveniments, etc.) que ens ajudarà a situar-nos i què fer en cada moment i saber quins són els dies de visites. Tenim una previsió de 2-3 sortides cada setmana, una de les quals serà Àmsterdam. La resta dels dies, farem una estada slow.

Arribem el divendres 15/07 i ens dirigim al pis. Ens acullen amb els braços oberts i totes les facilitats a la nostra disposició. Primer de tot, fotografia a les parades de bus per recordar-ne els noms. El sol surt molt aviat en aquest país (entorn les 5:30 am), i només hi ha cortines, no hi ha persianes, per tant és un dels aspectes al qual més ens costarà d’habituar-nos. El segon aspecte al qual resulta difícil d’acostumar-se és als frens de vareta de les bicicletes tipus Roadster. El sistema de rutes dels autobusos també pot resultar dificultós, però per ara no ens hem trobat cap dificultat.

2016-07-17 16.30.25-1

Per moure’ns utilitzarem la bicicleta, la Space Scooter del Jan, i el transport públic. Una OV-CHIPKAART per 7.50 €, i hi hem posat una recàrrega de 20 € per començar. Pel que fa als nens, tenen una targeta a 1 € que serveix per a tot el dia a la regió de Haarlem. Per viatjar tot el país, el preu és de 2.50 € i també serveix per a tot el dia. Assegureu-vos bé el que necessiteu i pregunteu, perquè el servei d’informació de transports (especialment del ferrocarril) no són gaire gezellig que diguem, ni a Haarlem ni Àmsterdam.

Just davant de casa hi tenim un supermercat, diversos comerços, restaurants i take-away. Intentarem menjar tant com puguem a casa o ens l’endurem preparat (fruita, galetes, aigua, entrepans). Per ara no hem adquirit cap targeta de mòbil per accedir a internet. Es pot accedir gratuïtament al bus i la majoria dels llocs que hem anat.

Aquí teniu els enllaços a nostre dia a dia, classificat per zones i ciutats:

HAARLEM I EL SEU ENTORN
ESCAPADES A ÀMSTERDAM
LEIDEN
TEXEL

 

 

 

Anuncis

2 pensaments sobre “Holanda child-friendly i low-cost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s